Strudel cu cirese

de Ksenya in Dulciuri, 15 Iun 2015 | 3925 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul l-am folosit pe cel de la la placinta cu mere "Mama Lucia|vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-mere-mama-lucia-39623.html Umplutura
  • 1 kg cirese curatate de samburi si scurse de suc.
  • 4-6 biscuiti sau piscoturi sampanie macinati la robot
  • 3 linguri zahar ,optional (eu n-am pus, au fost ciresele foarte dulci)
3 linguri unt topit pentru uns strudelele si zahar pudra vanilat pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cirese:

Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile.

Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. 

Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am presarat cu faina alba pentru a evita lipirea cocai de prosop,eu am gasit in comet prosopul respectiv, dar se poate face si acasa. Se intinde umplutura intr-o margine si se ruleaza prosopul cu coca cat mai strans. Apoi se ia cu tot cu prosop si se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu unt topit .intepam cu o scobitoare din loc in loc si dam la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce s-au racit pudram cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu caise